Böbreklere Nasıl Bakılmalı?

Böbrek taşlarının önlenebilir nedenleri var mı?

Spor yapan, sıcak bir ortamda bulunan ve bu nedenle çok terleyen kişiler için terle kaybettikleri suyu göz önünde bulundurmak ve yeterli sıvı miktarını hesaba katmak çok önemlidir. Normalde aktif olan bir kişi günde 8 bardak sıvı almalıdır. Bu sıvının yaklaşık 250 ml’si taze ve şekersiz limonata veya portakal suyu olmalıdır.böbrek sağlığını koruma, böbrek sağlığı nasıl korunur, böbrek sağlığı için yapılması gerekenler

Böbrek taşlarının oluşumunda kalsiyuma eşlik eden oksalat molekülü bazı besinlerde (fındık, yer fıstığı, ıspanak, pancar, patates, baklagiller, çikolata, çay gibi) fazla miktarda bulunur. Oksalat içeren besinler yerken kalsiyum içeren besinler alınmazsa, böbreklerde oksalat birikir ve taş oluşumunu artırır. Bu nedenle yeterli miktarda kalsiyum içeren besinler yemekten kaçınmamalısınız. Bununla birlikte, böbrek taşlarını önlemek için ilaç olarak dışarıdan kalsiyum alınması tavsiye edilmez.

Aşırı tuz alımı böbrek taşlarına neden olur. Bu nedenle hiç böbrek taşı olmamış kişilerde günde 5 gr; Böbrek taşı olan kişilerin günde 3 gramdan fazla tuz tüketmemesi gerekir.

Aşırı hayvansal protein tüketimi ürik asit seviyelerini artırır ve ürik asit taşlarını teşvik eder. Bu nedenle günde bir oyun kartının büyüklüğünden daha fazla et yemek hem böbrek taşı hem de kalp sağlığı için zararlıdır.

Pancar, çikolata, ıspanak, çay, fındık, yer fıstığı gibi oksalat içeriği yüksek gıdaların yanı sıra kola gibi fosfat oranı yüksek içecekleri taş oluşumunu önlemek için tüketmek önemlidir.

En sık görülen 3 böbrek hastalığı nelerdir? Kadın, erkek ve yaş grupları hakkında bilgi alabilir miyiz? Bu hastalıklar için mevcut tedavilerin başarı oranları nelerdir?

Günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde böbrek sorunlarına neden olan ilk üç hastalık diabetes mellitus, hipertansiyon ve glomerülonefrittir. Kan şekeri ve hedef seviyelerin üzerinde kan basıncına sahip diyabet ve hipertansiyon hastalarının yaklaşık% 50’si, kadın ve erkek ayrımı olmaksızın zamanla böbrek hasarı geliştirebilir. Çocuk yaş grubunda, enfeksiyonlardan sonra gelişen glomerülonefrit şeklinde böbrek hastalığı gözlemlenebilir.

Böbreklerin 3 ana düşmanı nedir?

Sık kullanılan ağrı kesiciler, sigara ve fazla kilo böbrek fonksiyonunu olumsuz etkileyen durumların başında sayılabilir.

Yorum yapılmamış

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir