Hiperaktivite, dikkat bozukluğu olarak da ifade edilen bir rahatsızlık durumudur. Genel olarak 3-4 yaşlarında görülür. Belirtileri olarak da yerinde duramama, aşırı yaramazlık, algı ve dikkat bozuklukları sayılabilir. Bu durum, ilerleyen yaşlarda daha karmaşık bir hale gelebilir. Hiperaktivite, tedavisi mümkün olan bir rahatsızlıktır. Bu yüzden özellikle anne-babalar çocuklarının gelişimi konusunda hassas olmalı, 6 yaşına kadar her 6 ayda bir kontrollerini yaptırmalıdırlar. Hiperaktivite tedavisi olur mu? Sorusuna cevap bulmak için küçük çaplı araştırma yapmanız yeterlidir.
Bulgular erken teşhis edilirse, tedavi de o kadar hızlı yapılacaktır. Bu tip çocuklar, okul hayatlarında da zorluk yaşarlar. Genelde odaklanma problemleri vardır, soru tamamlanmadan cevap verebilirler, gereğinden fazla konuşabilirler, sonucunu düşünmeden tehlikeli işlere meyilli olabilirler. Hiperaktivite tedavisi olur mu? Sorusu karşısında arkadaşları arasında da uyumsuz davranışlar sergileyebilir, takım oyunlarına yatkın değildirler. Fakat tedavi süreci, kişilerin gelişimine oldukça destek olur. Tedavi sonrasında kişinin iş, okul ve sosyal hayatı düzene girer.
Hipraktivite Tedavisi Özellikleri
Hiperaktivite belirtisi olan kişiler hemen doktora başvurmalıdır. Kesin teşhisi doktor koyacak ve gerek görürse hemen ilaç tedavisine başlatacaktır. Çeşitli testler yaptıktan sonra doktor kesin teşhisi koyacaktır. Hiperaktivite tedavisinin içeriği çok yönlüdür. Bilinen en etkili yöntem ilaçla tedavidir. Fakat davranışsal terapiler de tedavinin seyrini olumlu yönde etkileyecektir. Hem ilaç hem de davranışsal terapiler birlikte uygulandığında daha hızlı ve etkili sonuçlar alınabilir. Çocukların bu durumdan olumsuz etkilenmemesi için bir psikologtan da terapi desteği alınabilir. Önemli olan bu süreci en sağlıklı ve verimli şekilde atlatabilmektir.
Yorum yapılmamış