göz tansiyonuna bitkisel çözüm, bitkisel göz tansiyonu tedavisi, göz tansiyonu için bitkisel tedavi

Göz Tansiyonu Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler

Göz tansiyonu (Glokom): Halk arasında göz tansiyonu karasu hastalığı olarak da bilinen glokom göz içerisindeki basıncın yükselmesinden dolayı sinirlerin zarar görmesi durumuna denir. Kendini glokom geç gösterdiği için ve ciddi bir şekilde bu geçen zaman içerisinde sinirlerin zarar gördüğünden dolayı tedavisi çok zor olan bir göz hastalığıdır.göz tansiyonuna bitkisel çözüm, bitkisel göz  tansiyonu tedavisi, göz  tansiyonu için bitkisel tedavi

Kimlerde görülür? 45’li yaşların genellikle üstünde ve göz için basın değeri yüksek olan kişilerde görülmektedir. Her göz içi basıncı tabi ki yüksek ve 40-45 yaş üstünde olan kişilerde görülecek diye bir şey yoktur. Biraz da glokom irsi bir göz hastalığıdır. Glokom ailenizde var ise diğer kuşaklara geçme olasılığı da oldukça yüksektir.

Göz tansiyonu nedenleri: Göz tansiyonun birçok nedeni vardır, bunlardan bazıları;

–       Guatr

–       Şeker hastalığı

–       Göze alınan darbe sinirleri sıkıştırınca olabilir

–       Göz iltihaplanmaları

Göz tansiyonu belirtileri:

Peki kendinde kişi göz tansiyonu olduğunu nasıl anlar?

–       Uyanınca yaşanılan şiddetli baş ağrıları

–       Ara sıra bulanık görme

–       Parlak cisimlerin geceleri etrafında parlaklıklarda dağılmalar görme

–       TV, PC gibi parlak ekranlara bakarken göz etrafında belirgin ağrılar olma

Göz tansiyonu kaç olmalıdır? 6-21 değerleri göz tansiyonu normal olan kişilerde bulunur. Gün boyunca bu değer ufak tefek değişiklikler gösterebilir. Ancak gün içerisinde bu değer 5 mm hg in altında ya da üstünde olursa glokom olma riski artar.

Bitkisel tedavi: Katıldığı özel bir TV programında Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu göz tansiyonu ile ilgili bilgilerde ve göz tansiyonu bitkisel tedavi için şifalı bitkiler hakkında tavsiyelerde bulundu. Günde 1 defa domates suyu ve günde 2 defa da melisa çayı içilmesi gerektiğini Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu göz tansiyonu yüksekliği için belirtti. Ayrıca Saraçoğlu göz içindeki kılcal damarların içindeki akışkanlığı hızlandırmak için içinde hardal tohumunu çiğnemeden yutulması gerektiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir