Yediğimiz ve içtiğimiz şeyler zamanla dişlerimizin üzerinde birikir ve hoş olmayan görüntülerin oluşmasına sebep olur. Diş fırçalama alışkanlığı olmayan kişiler de bu durum çok daha ileri seviyelere kadar gider. Zamanla sararan dişleri sonradan fırçalamak biraz beyazlama sağlasa da tam olarak bir çözüm getirmez. Böyle bir durumda diş beyazlatmak için doğal yöntemlere başvurulması en doğrusudur. Diş beyazlatma yöntemi olarak kullanılabilecek birçok farklı şey vardır. Tuz ve karbonat ile diş beyazlatma bunlardan ikisidir.
Tuz ile Diş Beyazlatma
Sık sık çay, kahve ve benzeri şeyler tüketiyorsanız zamanla dişleriniz sararmaya başlayacaktır. Böyle bir durumda diş fırçanızı elinize alın ve ıslatın. Islattığınız diş fırçasının üzerine bir miktar tuz koyun ve dişlerinizi sanki diş macunu ile fırçalıyormuş gibi fırçalayın. Tuzun kristalimsi yapısı sayesinde dişlerinizin sarı tabakası sıyrılıp gidecektir. Fırçalama işlemini bitirince ağzınızı bol su ile çalkalayın. Ağzınızı çalkaladığınız suyu yutmayın. Çünkü tuz kusturucu etkiye sahiptir, ağzını çalkalarken yutarsanız kusabilirsiniz.
Karbonat İle Diş Beyazlatma
Aynen tuz ile diş beyazlatma yönteminde olduğu gibi diş fırçanızın üstüne biraz karbonat koyun ve dişlerinizi fırçalayın. Fırçalama işini bitirince ağzınızı bol su ile çalkalayın. Bu şekilde birkaç gün dişlerinizi fırçalarsanız bembeyaz dişlere sahip olabilir. Eğer diş fırçası kullanmayı sevmiyorsanız parmaklarınızı da bu işlem için kullanabilirsiniz. Parmak ucunuza koyacağınız tuz veya karbonat ile dişlerinizi güzelce ovun. Ovma işlemi bitince yine ağzınızı bol su ile çalkalayın ve ovma işlemini günde en az bir defa olmak üzere birkaç gün boyunca düzenli olarak yapın.
Karbonat ve Tuz İle Diş Beyazlatmanın Zararı Var Mı?
Karbonat ile diş beyazlatmanın herhangi bir zararı yoktur. Tek dikkat etmeniz gereken nokta ağzınızda yara varsa tuzun yakıcı etkisidir. Tuz ağız içi yaralar varsa bu yaralara temas ettiğin acı hissettirebilir. Eğer dayanabiliyorsanız ağız içi yaralarınıza tuz bastığınızda birkaç gün içinde yaraların geçtiğini görebilirsiniz. Tuzun yarayı yakarak geçirmesi hızlı bir ağız içi yara tedavi yöntemi olarak kullanılabilir.